Skip to main content
Новини

Стартира кампания за набиране на средства за създаване на Център за подкрепа на семейства живеещи в редки диагнози.

Безплатна психо-социална помощ и рехабилитация за деца, юноши и възрастни с редки болести и за техните семейства, ще предоставя Центърът за подкрепа в София

Инициативата за създаване на Центърa за подкрепа на семейства с редки диагнози е на Българска Хънтингтън Асоциация, която координира програми за психо-социална подкрепа и предоставя консултации с психолози, социални работници и рехабилитация за хора с редки болести от 2015 година.

Асоциацията е ангажирана в предоставяне на информация, застъпничество и услуги за последваща грижа на хора с различни редки диагнози, и също така стартира програма за подобряване на психичното здраве при семейства от цялата страна, чрез онлайн консултации и групи за подкрепа на място.

„Време е да направим крачка напред в грижата за семействата, за което имаме нужда да ремонтираме, обзаведем и оборудваме помещение с по-голяма площ, което ни беше предоставено за безвъзмездно ползване. Така ще успеем да достигнем до много повече хора и семейства, които имат нужда от подкрепа. Важно е да се постигне видимост на тази кауза, тъй като за редките болести винаги се говори и инвестира главно от медицинска гледна точка. Семействата живеещи с редки болести имат не по-малка нужда и от психо-социална подкрепа, обучения, информиране и програми за подобряване на психично им здраве“, казва Наталия Григорова, ръководител на инициативата и председател на Българска Хънтингтън Асоциация.

Помещението, в което ще се намира Центъра за подкрепа е предоставено за безвъзмездно ползване на организацията от  Столична община с решение на Столичен общински съвет.

Центърът ще бъде изграден изцяло с дарения и доброволна работа, поради което от асоциацията апелират за помощ към всеки, който би могъл да се включи в тази инициатива. За ремонта на помещенията от 79 кв.м., които се намират в столичния квартал „Дружба“ са необходими 81 хиляди лева.

Можете да дарите средства чрез:

DMS REDKI на номер 17 777
https://dmsbg.com/27278/redki/

Платформата.bg

https://www.platformata.bg/bg/kauzi/2042:centur-podkrepa-hora-s-redki-bolesti/details/campaign.html

По банкова сметка

Bulgarian-American Credit Bank

Account holder: Association "Bulgarian Huntington Association"

IBAN: BG28BGUS91601002931700

BIC: BGUSBGSF

Основание: Център за подкрепа

Безценна ще бъде и всяка  подкрепа за изграждането и обзавеждането на центъра – дарения на мебели и оборудване, специализиран труд, материали, експертиза. Моля, свържете се с екипа ни, ако можете да ни предложите подобна помощ.

en_USEnglish