Skip to main content
Новини

ПОКАНА за участие в работна среща в рамките на инициативата „Действие за Редките“

ПОКАНА за участие в работна среща в рамките на инициативата „Действие за Редките“ – 7 февруари (сряда) от 14.00 до 17.00 ч. в „Щрак“Работна среща в рамките на инициативата „Действие за Редките“

Сдружение Ретина България, Българската Хънтингтън Асоциация (БХА) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), имат удоволствието да Ви поканят да участвате в полудневна работна среща в рамките на инициативата „Действие за Редките“, която ще се проведе на 7 февруари (сряда) от 14.00 до 17.00 ч. в „Щрак“ (мултифункционално пространство за събития) на адрес ул. Христо Белчев“ №3 (партер), гр. София.

Целта на срещата е изработване на Манифест с политически искания на гражданските организации, защитаващи правата на хората с редки болести, и съставяне на План за съвместно действие за мобилизиране на гражданска подкрепа и адресирането им.

С „Действие за Редките“ се стремим да постигнем информирано гражданско участие в демократичния процес по формулиране и отстояване на политики чрез привличане на сътрудничества и партньорства с граждански организации и институции от публичния и частния сектор в подкрепа на Манифеста, ангажиране на отговорните политици и кандидати за членове на Европейския парламент за включване на предложенията от Манифеста в политическите им програми и установяване на сътрудничество за последователното им реализиране в дългосрочен план.

За потвърждение на Вашето участие не по-късно от 5 февруари 2024 г., моля, използвайте връзката към регистрационния онлайн формуляр.

На участниците извън София ще бъдат изплатени пътните разноски и полагаемият размер дневни разходи.

За въпроси и допълнителна информация:  тел. 0882943310, имейл: info@retinabulgaria.bg.

Очакваме Ви!

bg_BGBulgarian