Skip to main content
Новини

Чатбот ще подпомага информирането и консултиранетона хора с редки диагнози.

 

Повече за това, какъв е замисъла и възможности на проекта, ще разкажат по време на Фокус група за заинтересованите лица, от Българска Хънтингтън Асоциация на 15 септември от 15:00 часа, в споделено пространство Щрак, на ул. Христо Белчев №3 в София.

Сдружение „Българска Хънтингтън Асоциация“ стартира работа по проект „Пилотиране на чатбот за информиране и консултиране на хора с редки диагнози, по време на което ще бъде надградена дейността на Националната линия за помощ за редки болести –0800 300 97. Общата цел на проекта е да подпомогне гражданското общество в създаване и достъп до разнообразни практики в частност с подпомагане трансформацията на Българска Хънтингтън Асоциация към по-устойчиви дигитални модели на функциониране и разширяване дейността й онлайн, чрез адаптиране на иновативен модел на предоставяне на услуга, както и трансформация на дейността в съответствие с новите възможности, предоставяни от развитието на технологиите. Специфични цели на проекта са свързани с проучване на нуждите и идентифициране на ключови въпроси и отговори, попадащи в обхвата на информацията предоставяна от чатбот за информиране и консултиране на хора с редки болести, създаването и пилотиране на чатбот за информиране и консултиране на хора с редки болести и така повишаване на достъпността до специализирана информация на маргинализираните групи чрез надграждане на съществуваща информационна телефонна линия за редки болести.Други специфични цели бяха адаптиране и разширяване на услугата „телефонна линия за помощ за редки болести“ чрез дигитална трансформация и създаването и разпространението на информация за обществено достъпна дигитална иновация, улесняваща достъпа до информация на маргинализираната група хора с редки болести.

Фокус група за заинтересовани страни, ще се проведе на 11 септември2023 г. от 15:00 ч. в споделено пространство Щрак, ул. Христо Белчев №3, гр. София.

Проект „Пилотиране на чатбот за информиране и консултиране на хора с редки диагнози“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2023 от Сдружение „Българска Хънтингтън Асоциация“

en_USEnglish