Двустранен онлайн семинар в Международния ден на редките болести 28 февруари 2021

По случаи Международния ден на редките болести, Българска Хънтингтън Асоциация организира Двустранен онлайн семинар с Ресурсния Център за редки болести FRAMBU.

Двустранния семинар ще се проведе онлайн на 27 – 28 февруари 2021 г. По време на семинара участниците ще могат да се запознаят със системата за подкрепа на хора с редки болести в Норвегия, какво и с дейността на най-стария ресурсен Център за хора с редки болести в Европа – FRАMBU. Всички презентации на чуждестранните експерти от FRAMBU ще бъдат превеждани на български език, като по-този начин ще бъде осигурено пълноценното участие на българските участници в семинара, осигурявайки възможност за задаване на въпроси дискусии. Ще бъдат представени още темите за актуализирането на системата на социалните услуги в България, както и пред какви актуални предизвикателства са изправени хората с редки болести в България. Семинара е част от проекта „Овластяване на хора с редки болести“.

За да се регистрирате, моля последвайте следния линк:

https://event.nit.bg/ilias.php?lang=bg&client_id=event&cmdClass=ilaccountregistrationgui&cmdNode=x0:1c&baseClass=ilStartUpGUI

След регистрацията ще получите достъп до всички презентации и цялата програма на събитието.

Очакваме ви!

Проектът Овластяване на хора с редки болести се изпълнява от Българска Хънтингтън Асоциация с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е овластяването на хора с редки болести в България.

Share