Събитие „Дигитални иновации в здравеопазването- начин за интеграция на хора от рискови групи живеещи в София“

На 11 септември от 18:00 часа в залата на Хотел City Avenue, ул. Осогово 49, ще се проведе информационно събитие на тема „Дигитални иновации в здравеопазването- начин за интеграция на хора от рискови групи “

По време на събитието, ще бъде представен проекта „Sofia Integrira чрез дигитална рехабилитация“ и неговите основни цели и резултати. Ще бъде представен и раздаден на присъстващите Наръчник с основни двигателни и когнитивни упражнения, който съдържа упражнения подходящи за хора с увреждания, адаптирани за изпълнение в домашни условия. Ще бъде предоставена възможност за дискусия относно приложимостта на съвременни адаптирани технологии за поодбряване на двигателното и когнитивно състояние, както и тяхната достъпност за младежи и възрастни хора с увреждания. Специален гост на събитието ще бъде доц. Стефка Джобова, преподавател в програма „Адаптирана физическа активност и спорт“ към НСА, която ще ни разкажа за възможностите и важността на физическата активност при хората с увреждания.

Събитието е с вход свободен.

Ще ви очакваме!

Събитието се провежда по проект „Sofia Integrira чрез дигитална рехабилитация“, финансиран от Програма Европа 2019 на Столична община.

Share