Публична лекция в УМБАЛ „Света Марина“ Варна, ще се проведе на 7 юни

На 7 юни 2019г. в аудитория „Проф. Владимир Иванов“ в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна ще се проведе публична лекция на тема: „Болест на Хънтингтън – терапия и клинични проучвания“ с лектори д-р Юлияна Бронзова д-р Алцбета Мюлбек. Публичната лекция е във връзка със „Седмица на болестта на Хънтингтън“ или HD WEEK, която е организирана от Българска Хънтингтън асоциация и ще се отбележи във Варна в периода 7-9 юни 2019г.

Д-р Юлияна Бронзова /Холандия/е от български произход и притежава повече от 20 години комбиниран опит в клиничната практика и изследователска дейност, в академичната сфера и фармацевтичната индустрия. Бидейки лидер във всички аспекти на клиничното разработване, клиничната безопасност и бизнес развитието по време на нейният професионален опит във фармацевтичната индустрия, тя получава високопоставени постове в отделите за научноизследователската дейност в организацията. Към момента, в своя пост на Научен Директор в European Huntington’s Disease Network, тя е обвързана в поредица изследователски дейности, клинични проучвания, комуникацията и надзора на управлението на грандове.

Д-р Алцбета Мюлбек /Германия/ работи като лекар в болницата Isar-Amper-Klinikum на Taufkirchen в Германия. Тя е дългогодишен ръководител на невропсихиатричния отдел в Центъра за терапия на болестта на Хънтингтън. Заедно с мултидисциплинарен екип тя работи като генетичен консултант и невропсихиатър. Освен в дългогодишната си работа за клиниката, д-р Алцбета Мюлбек има опит и като он-лайн консултант на семейства с Хънтингтън в рубриката Ask the Doctor към Европейската Хънтингтън Асоциация. Благодарение на това, тя познава болестта на Хънтингтън и човека, който е „зад“ болестта, което я прави специалист с холистичен поглед върху заболяването.

Лекцията е част от събитието HD WEEK, което ще се проведе в Хотел Сплендид Романс на 7,8 и 9 юни във Варна и ще събере на едно място над 50 български специалисти и семейства засегнати от заболяването.

http://mu-varna.bg/BG/Pages/publichna-lekciya-bolest-na-Huntingtn.aspx

Share