Първа награда за Иноватовна социална услуга на Столична община получи Център за хора с редки болести

Център за хора с редки болести получи Първа награда в категория „Иновативна социална услуга на годината“. Наградата получи Наталия Григорова, ръководител на социалната услуга лично от кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Столична община връчи първите награди за добри практики в сферата на социалните услуги, под мотото „Доброто променя“ на 12 Декември 2018 година в Национален музей „Земята и хората“. На церемонията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на ДАЗД д-р Лилова и зам.-кметът Албена Атанасова.

„Щастливи сме, че нашите усилия да подобрим живота на хората с редки болести, биват оценени толкова високо. През 2015 година поставихме началото на нашата работа в сферата на социалните услуги, като изпълнихме успешно първия си проект за домашни грижи за хора с редки болести, а през 2017 година разкрихме Центъра, благодарение на финансиране от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Към момента повече от 40 човека с редки заболявания получават при нас напълно безплатно рехабилитация и психо социална подкрепа. Освен това сме и горди работодатели на 2 човека с рядко заболяване. Ние сме иновативни, не само заради хората на които помагаме – хора с редки болести, но и поради успешното интегриране на иновативни дигитални технологии, които адресират техните нужди. Притежаваме необходимата експертиза и имаме желание много скоро, да изградим първия Ресурсен Център за хора с редки болести в България по европейски модел. Разчитаме това да се случи с подкрепата на институциите и гражданското общество“ – коментира Наталия Григорова.

Благодарим за оказаната чест да получим тази награда и сме признателни на всички гласували за нас! Тази награда е за целия екип, който работи и се развива неуморно за да развие тази услуга в София, както и за всички хора от засегнати семейства, които през годините ни се довериха и потърсиха подкрепа при нас.

Доброто променя!

Share